Scroll to top

Achtergrond

Het verbinden van de voedselketen.

Boeren

Onze lokale boeren telen de beste boontjes van het land. Omdat de veldboon stikstof bindt uit de lucht is het een echte bodemverrijker en is hierdoor uitermate geschikt voor de wisselteelt.

Lees verder

Naast de stikstofbinding leveren vlinderbloemige planten zoals de veldboon een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Zo kan de boer op een duurzame manier met de landbouwgrond blijven omgaan.

Food Designers & Producenten

Producenten en Food Designers slaan de handen ineens om vernieuwende, inspirerende en vooral ook smakelijke producten te maken van veldbonen. Dit doen ze door in gesprek te gaan met consumenten, wetenschappers en boeren.

Lees verder

Samen proberen we om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de veelzijdige, gezonde en smakelijke kant van veldbonen. Door de veldboon in te zetten als voedsel voor mensen in plaats van voor dieren kunnen we extra waarde creëren voor dit gewas. Dat zorgt ervoor dat de consument smakelijke producten op basis van veldbonen kan eten en dat de boer een goede prijs voor de producten kan krijgen.

Wetenschappers

Door onderzoek komt er steeds meer kennis over de manier waarop we onze landbouwgrond het beste kunnen gebruiken. Zo wordt er veel onderzoek gedaan naar de positieve effecten van de teelt van bonen op de kwaliteit van de landbouwgrond en de rol die o.a. veldbonen kunnen spelen in stroken- en of wisselteelt.

Lees verder

Daarnaast komt er steeds meer kennis over slimme manieren om plantaardige producten – zoals bonen – te verwerken tot allerlei producten, van tofu tot burgers en bier.

Consumenten

Door de consument te inspireren met smakelijke producten op basis van veldbonen, zal deze in de winkel steeds vaker kiezen voor producten op basis van dit mooie gewas.

Lees verder

De mening van de consument wordt continue meegenomen in nieuwe ontwikkelingen of productverbeteringen. Zo zorgen we er met de hele keten – van boer tot bord – voor dat de veldboon bij steeds meer mensen zijn welverdiende plekje op het bord – of in het glas – zal krijgen.

Statistiek

Productie
in getallen

kg<br />
veldbonen 0
kg
veldbonen
stuks<br />
veldbonentofu 0
stuks
veldbonentofu
We use cookies to give you the best experience.